Alzheimer Hastalığında Besin-İlaç Etkileşimleri

Alzheimer hastalığına ek olarak, bireylerin sahip olduğu hastalıklar ile besinler etkileşime girebilir ve bunun sonucunda akut (ani) veya kronik (uzun dönemli) başka hastalıklara neden olabilir.

 

Dikkat etmemiz gereken maddeler şu şekildedir; 

  1. Hastalarınızın kullandığı ilaçların yan etkileri olduğunu unutmayınız.
  2. Doktor önerisi olmadan kendi kar
    arınızla hastaya ilaç vermek tehlikeli olabilir.
  3. Donepezil, Rivastigmin, Galantamin etken maddeli ilaçlar hastalarınıza yemekler ile birlikte verildiğinde yan etkiler azalmaktadır.
  4. Doktorunuza danışmadan kesinlikle bitkisel destek ürünleri kullanmayınız.
  5. Diüretik (idrar arttırıcı) ve laksatif (kabızlık önleyici)ilaçlar sabah verilmelidir.
  6. Diüretik ve laksatif ilaçlar bitkisel çaylarla tüketilmemelidir.
  7. Hastanız ayrıca warfarin,kumarin etken maddeli antikoagülan ilaçlar kullanıyorsa K vitamininden zengin besinler(koyu yeşil yapraklı sebzeler, dereotu, nane, roka, maydonoz) tüketilmemelidir.
  8. Hastanız antikoagülan ilaç kullanıyorsa ayrıca bitki çayları, avokado, soya ürünleri ve bazı balık çeşitlerini tüketmemelidir.
  9. Hastanız; İmmünosupresan (siklosporin), Antihistaminik (terfenadin), Antihipertansif , Antilipidemik ve kemoterapi-radyoterapide kullanılan ilaçlardan herhangi birini içiyorsa kesinlikle greyfurt suyu içmemelidir.

#alzheimerhastalığı

#beniunutma

#suyader

#alzheimerhastabakımı

#alzheimerhastalariçinöneriler

Leave A Comment

Sürdürülebilir Beslenme Eğitimi” ile karşınızdayız!

SUYADER olarak 2018 yılından beri sürdürülebilir yaşamın birçok alanına ait bilgileri çeşitli eğitimlerle sizlerle buluşturuyoruz. Bu eğitimlerimize, alanında uzman hocalarımız ile Suyader Akademi olarak ‘Sürdürülebilir Beslenme‘ eğitimini ekliyoruz. 4 hafta sürecek eğitimlerle ilgili detaylı bilgiyi suyadbaskent@gmail.com mail adresinden edinebilirsiniz.